over b-open

b-open wil de kracht van bedrijven en marketing benutten om bij te dragen aan een betere wereld. Opgericht door Bart Brüggenwirth in 2003 toen MVO en duurzaamheid nog geen vanzelfsprekendheid waren. Pionier met de drive om bedrijven te inspireren, te bewegen en te laten groeien. Door waarde te creëren voor maatschappij, bedrijf en klant. We bedenken, co-creëren en implementeren. Dat doen we op projectbasis, als sparring partner en op interim basis. Voor bedrijven die maatschappelijke uitdagingen willen omzetten in marktkansen.

missie

Building better brands for a better world
Merken met een missie verder helpen. Door merken, mensen én maatschappij met elkaar te verbinden. Dat is waar we voor staan. We begeleiden bedrijven bij het (her)ontdekken en aanscherpen van hun maatschappelijke betekenis en helpen ze zo een betere marktpositie te creëren. We ontwikkelen strategieën, ideeën, producten en campagnes om positieve impact te maken en om klanten te winnen en te binden.

overtuigingen

Het start met visie

Een betekenisvol merk. Duurzame transformaties. Het start met visie, met een idee. Vanuit een oprechte intentie. Duurzaamheid heeft een lonkend perspectief nodig. Zodat mensen het kunnen omarmen. De business case rolt er dan ‘vanzelf’ uit.

Groeien door betekenis

Succesvolle bedrijven voorzien in een individuele klantbehoefte én ze dragen bij aan maatschappelijke vooruitgang. Het inspelen op maatschappelijke uitdagingen geeft energie en stimuleert de creativiteit en innovatie. Daardoor komen bedrijven tot bloei.

Openheid duurt het langst

Open staan voor je omgeving betekent ermee in verbinding zijn. Dat gaat verder dan transparantie over je duurzame prestaties. Daardoor weet je beter wat er speelt in de markt en maatschappij en kun je daar alerter op reageren. Als duurzaamheid goed is ingebed in je identiteit en beleid, benut deze kracht dan in je marketing.

Goed doen doet goed

Ieder mens, consument, medewerker, manager of CEO wil in principe goed doen. Maar door omstandigheden lukt dat niet altijd. Wil je mensen echt bereiken en in hun hart raken? Richt je dan in communicatie niet alleen op instrumentele voordelen, maar ook op hun diepere verlangens en deze universele waarde om goed te doen.

oprichter Bart Brüggenwirth

Oprichter van b-open is Bart Brüggenwirth. Bart is een marketeer met de missie om de kracht van marketing in te zetten voor een betere wereld en zo bedrijven te laten floreren. Niet als truc, maar verlengstuk van de identiteit van bedrijven. Strateeg en conceptueel denker op het gebied van duurzaamheidsbeleid, positionering, innovatie, marketing en communicatie. Veel ervaring en affiniteit met creatie.

Bart was mede-oprichter en bestuurslid van NIMA WereldMarketeers, is auteur van hét boek dat marketing en MVO verbindt ‘Sterke merken, betere wereld’ en drijvende kracht achter de Monitor Merk & Maatschappij. Sinds juni 2019 is hij tevens als business consultant verbonden aan MarketResponse. Ook is hij mede-oprichter van De Zwerm. Veel gevraagd spreker op congressen en voor colleges op universiteiten en hogescholen.

partners

Bart is medeoprichter van De Zwerm. Dit is een netwerk van onafhankelijke duurzaamheidsprofessionals, die elk hun eigen specialisme hebben en elkaar aanvullen. Samen helpen wij bedrijven en instellingen duurzaam te transformeren en zo bij te dragen aan een betere wereld. We zijn wendbaar, flexibel en pragmatisch. In wisselende teams leveren we pasklare oplossingen voor klanten die duurzaamheid steviger willen verankeren in hun strategie en willen implementeren in hun bedrijfsvoering.

Hier vind je een overzicht van al onze specialisten.

Daarnaast werkt b-open ook samen met andere reclame- en onderzoeksbureaus, zoals MarketResponse, en freelancers, waaronder food specialist Marja Vermeulen.

Ons thuishonk bevindt zich in Grytte Bloemenheuvel (Hoofdstraat 25, 3971 KA Driebergen-Rijsenburg). Zoek je aansluiting bij een boeiend netwerk? Heb je een bijzonder specialisme, waarmee je bijdraagt aan een betere wereld? Wij staan open voor samenwerking.

Neem contact op met Bart Brüggenwirth via bart@b-open.nl voor een kop koffie.